Annons

Ingen strejk i MLS-fotbollen

Det blir ingen strejk i MLS och den amerikanska fotbollssäsongen kan starta som planerat till helgen. Ligan och spelarfacket kom sent omsider överens om ett nytt kollektivavtal. Ramarna i överenskommelsen är klara och nu återstår bara att slipa på detaljerna.(TT)
Publicerad 5 mars 2015
Det blir ingen strejk i MLS och den amerikanska fotbollssäsongen kan starta som planerat till helgen. Ligan och spelarfacket kom sent omsider överens om ett nytt kollektivavtal. Ramarna i överenskommelsen är klara och nu återstår bara att slipa på detal

Det blir ingen strejk i MLS och den amerikanska fotbollssäsongen kan starta som planerat till helgen. Ligan och spelarfacket kom sent omsider överens om ett nytt kollektivavtal.

Ramarna i överenskommelsen är klara och nu återstår bara att slipa på detaljerna.

Annons

Spelarnas huvudfråga, som de var beredda att gå i strejk för, handlade om free agent - att spelare utan kontrakt ska ha rätt att själv välja ny klubb.

"Vi är nöjda med att äntligen kunna vända supportrarnas fokus mot spelarna och matcherna när vi startar 2015 års säsong", säger Bob Foose, vd för spelarfacket MLS Players Union, i ett meddelande.

Mästarlaget LA Galaxy inleder säsongen med hemmamatch mot Chicago på fredag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons