Annons

Ingen Nuncio i Prix d'Amerique

Som väntat blir det ingen start i Prix dâ??Amerique för Nuncio. Stefan Melander har tagit beslutet att stanna hemma i Enköping med sin stjärntravare. - Vintervädret har ställt till det, jag har inte kunnat förbereda Nuncio på det sätt som krävs, säger Melander.(TT)
Publicerad 8 januari 2017

Som väntat blir det ingen start i Prix dâ??Amerique för Nuncio. Stefan Melander har tagit beslutet att stanna hemma i Enköping med sin stjärntravare.

””

Nuncio vann samtliga elva lopp i fjol där segern i Elitloppet var den största. Stefan Melander ville gärna starta i Prix dâ??Amerique på Vincennes sista söndagen i januari, ett lopp som han tidigare vunnit med Gigant Neo.

Annons

Men inför ett tilltänkt lopp på Solvalla i början av december fick Nuncio en febersläng och var tvungen att strykas. Han blev snabbt frisk och tillbaka i träning efter ett par dagar men så slog kylan till. Och snön kom.

””

Prix dâ??Amerique avgörs den 29 januari med drygt 4,6 miljoner kronor till vinnaren. Från Sverige deltar Propulsion, körd av Örjan Kihlström och tränad av Daniel Redén.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons