Annons

Hunt: Ringat in en handfull aktuella

Janne Andersson tar över landslaget men vem fyller luckan efter honom hos svenska mästarna IFK Norrköping? Den nye förbundskaptenen kan räkna med att få frågan att hjälpa till. - Jag bidrar gärna på olika sätt, säger han.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Torsdagen blev hektisk för 53-åringen som de senaste 24 timmarna varit Sveriges mest omskrivne man. Få fotbollsrelaterade ämnen har så stort nyhetsvärde som vem som blir ny förbundskapten.

Direkt efter förmiddagens presskonferens på Friends i Solna åkte Janne Andersson tillbaka till Norrköping för ännu ett möte med medierna.

Annons

Nu var spörsmålet ett annat.

Baksidan av myntet, konsekvensen av hans beslut att hoppa på ett av landet mest uppmärksammade och utsatta jobb: Han ska ersättas i IFK Norrköping.

Ordföranden Peter Hunt säger att klubben redan "ringat in en handfull, ingen mer aktuell än den andre" kandidater och huvudspåret är att hitta den person som kliver in i samma tjänst Andersson lämnar efter vårsäsongens sista match, mötet med Elfsborg hemma på Nya Parken den 29 maj.

Vill ha en manager

Klubben vill ha en manager, inte enbart en tränare.

””
””
””

Redan för en månad sedan fick han en påringning från förbundet och ett förhandsbesked om att Janne Andersson skulle kontaktas. Samtidigt diskuterade Hunt en kontraktsförlängning med guldtränaren som kom till klubben från Örgryte för fem år sedan.

””

Intern lösning ett tag?

Han utesluter inte att det kan bli en temporär intern lösning tills klubben hittat Anderssons långsiktiga ersättare.

””

I så fall kan Mathias Florén och Stefan Hellberg få leda laget under sommarens kval till Champions League och kanske längre än så.

””

Med sitt breda kontaktnät hjälper Janne Andersson gärna till i rekryteringsarbetet.

””
Annons

Peter Hunt:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons