Annons

Hoppas få klart med Thomsen

Herrarna kopierade damernas succé och tog sig till OS. Snart väntas det bli klart att danskan Helle Thomsen leder damlandslaget i Rio de Janeiro. - Får vi till det med Helle har vi satsat på rätt tränare, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.(TT)
Publicerad 10 april 2016

Vid Peking-OS 2008 gjorde Sveriges damhandbollslandslag debut i de olympiska spelen, men det mästerskapet missade herrarna. Vid London-OS 2012 var dock de båda svenska landslagen kvalificerade för första gången i handbollshistorien.

””

"Kasta sig över varandra"

Annons

Redan på måndagen börjar Tjernbergs tuffa jobb med att hitta motståndare till träningslandskamper för herrarna. Vad som är klart är att Sverige möter Bosnien-Hercegovina i två VM-kvalmatcher i juni och sedan väntar flera läger under sommaren.

””

När damerna säkrade sin OS-biljett via ett framgångsrikt kval i Ryssland leddes laget av nygamle förbundskaptenen Helle Thomsen, som sommaren innan hoppat av uppdraget. Nu hoppas förbundet inom kort göra Thomsen, som tränar det danska klubblaget Midtjylland, till förbundskapten över Rio-OS.

””

TT: Och hon är själv sugen?

””
””

Reser till Rio 1 augusti

För damlandslaget är sommaren i princip spikad. I juni åker laget på ett tolv dagar långt träningsläger tillsammans med Norge i Lagos, Portugal. Ytterligare tre läger väntar innan OS. I juli ska laget möta OS-trion Nederländerna, Ryssland och Montenegro i en fyranationsturnering i Nederländerna.

””

Båda landslagen reser till Rio de Janeiro från Lissabon den 1 augusti, efter att ha deltagit på SOK:s förläger i Portugal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons