Annons

Höll tyst ett år - dussintals utsatta

I ett års tid höll företrädare för USA:s olympiska kommitté (Usoc) tyst om övergreppsanklagelserna mot den förre landslagsläkaren i gymnastik, Larry Nassar. Under det året kunde Nassar förgripa sig på dussintals flickor och unga kvinnor, visar en utredning som Usoc låtit göra.(TT)
Publicerad 11 december 2018

I ett års tid höll företrädare för USA:s olympiska kommitté (Usoc) tyst om övergreppsanklagelserna mot den förre landslagsläkaren i gymnastik, Larry Nassar.

Under det året kunde Nassar förgripa sig på dussintals flickor och unga kvinnor, visar en utredning som Usoc låtit göra.

Annons

"USA:s olympiska familj svek offren och deras familjer och vi ber åter igen om ursäkt till alla som skadats", säger Susanne Lyons, styrelseledamot i Usoc.

Enligt rapporten fick den tidigare vd:n för Usoc, Scott Blackmun, och sportchefen Alan Ashley reda på anklagelserna mot Nassar i juli 2015, men berättade inte om informationen för någon annan i organisationen. Först i september 2016 briserade skandalen kring Nassar.

Blackmun avgick i februari av medicinska skäl. Ashley fick sparken på måndagen sedan den nya vd:n Sarah Hirshland läst utredningen.

Larry Nassar har i två rättegångar dömts upp till 300 års fängelse sedan mer än 350 kvinnor vittnat om övergrepp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons