Antonsson avgjorde för Kalmar

Intensivt och två lag som verkligen ville vinna. Men det var Kalmars specielle målgörare som avgjorde. Marcus Antonsson satte 3-2 mot Örebro med fem minuter kvar, hans andra i matchen.   Straff eller inte straff, det är frågan. Nej, tyckte domare Martin Strömbergsson.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Straff eller inte straff, det är frågan. Nej, tyckte domare Martin Strömbergsson. Ja, tyckte hela Kalmarpubliken, för att inte tala om tränaren Peter Swärdh.

Tobias Eriksson kolliderade med Sebastian Ring i straffområdet. Enligt domare Strömbergssons bedömning var båda spelare samtidigt in i situationen. Enligt det snudd på öronbedövande buande som följde kan man anta att Kalmarpubliken var av en annan åsikt. Det var också tränaren Peter Swärdh. Han fick ett utbrott deluxe vid sidlinjen och skrek hejdlöst på den assisterande domaren.

Strömbergsson svarade med att visa upp Swärdh på läktaren.

Inledde bra

Innan straffsituationen hade Kalmar spelat finurligt, kommit till många avslut och gjort ett mål. Örebro hade spelat mindre finurligt, men också de lyckats göra ett mål.

Örebro var först ut. Astrit Ajdarevic slog en millimeterprecis passning till Daniel Gustavsson som smög upp bakom ryggen på en bolltittande Emin Nouri och placerade in 0-1.

Marcus Antonsson hade flera fina lägen i första halvlek, men målet kom av en ren slump. Jonathan Ring slog ett inlägg som studsade på minst två Örebroförsvarare innan den landade vid Antonssons fötter. Fri med målvakten satte han sitt fjärde mål för säsongen.

Inledningen av andra halvlek blev mycket intensiv. Emin Nouri hade inte sin bästa dag, efter att ha missat totalt på Örebros första mål så assisterade han till det andra. Han nickade fram bollen till Maic Sema enkelt satte 1-2. Men bara en minut senare replikerade Kalmar. Papa Diouf avslutade ett mycket vackert anfall.

Antonsson avgjorde

Både Kalmar och Örebro gjorde vad de kunde för att vinna matchen. Chanser fanns det gott om. Men det var bara Kalmar som förvaltade en av dem. I ett anfall som såg mycket lojt ut slog han till igen. Marcus Antonsson pricksköt in 3-2 och är nu på god väg mot förra årets tolv mål.