Annons

Hel Halvarsson hoppas på roligare EM

I förra EM spelade Louice Halvarsson skadad. Nu kan basketlandslagets nyckelspelare göra sig själv rättvisa på ett annat sätt. - Jag har ett helt annat lugn i mig, säger hon.(TT)
Publicerad 9 juni 2015

Med två dagar till EM-premiären mot Slovakien slår sig Louice Halvarsson ned i en fåtölj på spelarhotellet i ett sommarvarmt Sopron. Spelsugen, målmedveten - och glad över att ladda för ett EM utan en massa skadebekymmer.

””

Den 26-åriga centern har också visat det i träningsmatcherna inför EM. Förutom att Halvarsson med sina 191 centimeter är lagets bästa returtagare har hon varit den näst bästa poängplockaren bakom Frida Eldebrink.

Annons

Annat var det för två år sedan, då Louice Halvarssons EM innehöll blandade känslor. Å ena sidan tog sig Sverige till en sensationell kvartsfinalplats, å andra sidan kunde Halvarsson inte prestera i närheten av det hon själv ville.

””

Hälen under kontroll

I det här EM:et kommer Södertälje-produkten visserligen spela med ett specialskydd på grund av en benknöl på vänsterhälen. Men det är ett gammalt problem som hon nu har under kontroll.

””

I EM får Louice Halvarsson räkna med att möta motståndare som har ett längdmässigt övertag under korgarna. Precis som vanligt alltså - hon börjar bli rätt van efter 101 matcher i A-landslagströjan.

””

"Inte lika nervös"

Hur EM i Ungern kommer att sluta för Sverige?

Precis som alla andra spelare i laget drömmer Halvarsson om en topplacering och fortsatt hopp om OS-spel nästa år. Och erfarenheterna från förra EM tror hon talar för Sverige.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons