Hattrick av målsprutan lyfte Kvarnsveden

Kvarnsveden tog ett jättesprång i tabellen i damallsvenskan efter storseger med 5-0 över Limhamn/Bunkeflo. Tacka målsprutan Tabitha Chawinga för det. Hon slog till med ett hattrick och gick upp i ensam ledning i skytteligan.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Kvarnsveden tog ett jättesprång i tabellen i damallsvenskan efter storseger med 5-0 över Limhamn/Bunkeflo.

Tacka målsprutan Tabitha Chawinga för det. Hon slog till med ett hattrick och gick upp i ensam ledning i skytteligan.

Den 21-åriga malawiska skyttedrottningen är uppe på suveräna tolv mål på åtta matcher och lämnade Vittsjös Linda Sällström - de två delade skytteligaledningen inför lördagen - bakom sig.

Chawinga svarade för lagets tre avslutande mål och hennes första - 3-0-målet i 36:e minuten - var en delikatess då hon ensam mot fyra motståndare tog sig igenom och hittade rätt.

Kvarnsveden dominerade stort i första halvlek, Lova Lundin sköt sitt första damallsvenska mål i karriären då hon gjorde 1-0 i 16:e minuten och Agnes Dahlström ökade på till 2-0 i 29:e.

Sedan tog Chawinga över. 4-0-målet kom efter bara 18 sekunders spel av andra halvlek och hon fullbordade sitt hattrick på tilläggstid.

Med storsegern gick Kvarnsveden från tionde till sjätte plats och gick förbi Limhamn/Bunkeflo på bättre målskillnad.