Annons

Hamad: "Nu är det jävligt tungt"

Guldkänning under stora delar av säsongen. Men efter 3-3 mot Östersund gled till och med tredjeplatsen och chansen till Europaspel Hammarby ur händerna. - Nu är det jävligt tungt, sade Jiloan Hamad.   När slutsignalen gick sjönk spelarna ned på konstgräset i den jämtländska kylan.(TT)
Publicerad 11 november 2018

När slutsignalen gick sjönk spelarna ned på konstgräset i den jämtländska kylan. Rivalen AIK hade säkrat guldet i Kalmar, men värre var att den Europaplats som Hammarby hade inför sista omgången försvann. 

Malmö vann samtidigt som Hammarby bara fick 3-3 mot Östersund. 

””
Annons

Kvittering till ingen nytta

Han gjorde själv kvitteringen till 2-2 i andra halvlek på straff men 0-2-underläget i paus gick inte att vända helt. Östersund gjorde 3-2 innan Hammarby i slutminuten kvitterade igen. 

Till ingen nytta alls eftersom det var seger som behövdes för att behålla tredjeplatsen. Nu får Hammarby förlita sig på att någon av topptrion i allsvenskan även vinner Svenska cupen i vår för att Bajen ska få kvala till Europa League. 

””

Det räckte ändå till den bästa placeringen sedan Anders Linderoths dagar som tränare och fler poäng än någonsin. 

””

Semester väntar

Jilon Hamad har varit en stor anledning till den fina säsongen för Hammarby. Frågan är om han kommer stanna i laget. Han säger själv att han ska ta semester först och rensa skallen efter en lång säsong. 

Laget stressade till flygplatsen direkt efter matchen och hann inte stanna för någon presskonferens i Östersund. 

Men fansen hann de tacka, besvikelsen till trots. Speciellt Kennedy Bakircioglü som kom in med 30 minuter kvar. Det var ikonens sista match i allsvenskan och den grönvita dressen. 

Många hade nog räknat hem tredjeplatsen efter styrkebeskedet senast mot Häcken. Men Östersund är lite av en mardrömsmotståndare och någon allsvensk vinst emot jämtarna har det ännu aldrig blivit. 

För Östersund betydde poängen en sjätteplats, en placering sämre än förra året. I år fanns heller ingen cupseger eller Europaframgång att glädjas åt. 

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons