Annons

Halmstad till final efter dramatik

Halmstad är klart för SM-final i bordtennis efter segdragen dramatik mot Söderhamn på måndagen. Halmstad vann med 7-6 i den fjärde förlängningsrundan med efter 3,5 timmars intensiv drabbning.(TT)
Publicerad 9 maj 2016
””

Det var näst intill omöjligt att skilja lagen åt. Halmstad BTK hade de flesta chanserna att avgöra i tidigare skede, men Söderhamn gav aldrig upp utan bet sig kvar i matchen.

Vid ställningen 3-2 till Halmstad skulle laget etta Mattias Karlsson bara gå ut och sätt in den avgörande stöten. Anthony Tran, som bänkades i första semifinalen, ville verkligen visa att han var att räkna med. Först räddade Tran tre setbollar i första set mot Mattias Karlsson och matchen gick till ett rafflande skiljeset som Tran sensationellt vann.

Annons

3-3 och det var dags för förlängning eller sudden death, med ensetare där det gällde att vinna två raka. Men det var ännu oavgjort efter både första och andra omgången. I den fjärde och sista omgången blev det rena rama nattduellen där Hampus Nordberg hade 7-5 men Mattias Karlsson till slut avgjorde till 11-9.

Halmstad ställs i finalen mot vinnaren av Eslöv och Rekord.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons