Annons

Gulddrama och legendarfarväl - het supersöndag

En guldstrid som kan avgöras, två legendarer som säger hej då och tre lag som jagar en Europaplats. Det är några av huvudingredienserna under en het allsvensk fotbollssöndag. Det är fyra matcher som alla har betydelse för toppstriden i allsvenskan.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Det är fyra matcher som alla har betydelse för toppstriden i allsvenskan. En extra krydda är att två av seriens största profiler samtidigt tackar för sig på hemmaplan.

Här är det viktigaste att hålla koll på när den näst sista omgången i allsvenskan inleds:

Annons

+ Guldstriden

IFK Norrköping (59 poäng) måste vinna mot Örebro på söndag eftermiddag för att på allvar hålla liv i gulddrömmarna. Men det är ändå bara konstgjord andning om AIK (63 poäng) besegrar Gif Sundsvall senare på kvällen. Vid seger inför storpubliken hemma på nationalarenan är SM-guldet klart för "Gnaget" - oavsett vad Norrköping gör. Det skulle i så fall innebära AIK:s första guld, och titel över huvud taget, sedan 2009.

+ Europajakten

Hammarby (54 poäng), Häcken (53) och Malmö FF (52) gör upp om tredjeplatsen som leder till Europa League-spel nästa år. Hammarby och Häcken möts dessutom i Stockholm, i en fajt där "Bajen" har möjlighet att spela bort Hisingslaget från chanserna till Europaspel. MFF möter IFK Göteborg på bortaplan och måste vinna - samtidigt som konkurrenterna kryssar - för att ha allt i egna händer inför slutomgången.

+ Första avskedet

Matchen mellan IFK och MFF är också Tobias Hyséns sista hemma på Gamla Ullevi. Matchen spelas på dagen 18 år efter att Hysén gjorde allsvensk debut för Häcken - mot just IFK Göteborg på "gamla" Gamla Ullevi. Nu har Hysén hunnit bli 36 år och kan summera en mäktig allsvensk karriär som inkluderar SM-guld med såväl Djurgården (2005) som "Blåvitt" (2007). Under fredagen, Tobias namnsdag, bjuder Göteborg alla som heter Tobias på två gratisbiljetter till IFK-legendarens avskedsföreställning.

+ Andra avskedet

Trots den stora sportsliga betydelsen spelas också Hammarby-Häcken nästan i skuggan av ett avsked. Kennedy Bakircioglü ska avtackas efter det som blir hans sista hemmamatch för klubben i sitt hjärta. På Hammarbys hemsida uppmanar man publiken att inte storma planen när den 38-årige grönvite legendaren ska hyllas efter slutsignalen. "Stora känslor är i omlopp när en av våra allra största någonsin ska tackas av, men det är viktigt att samtliga på plats håller sig kvar på läktaren", skriver man.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons