Bayerns drömstart gav seger

Tränaren Pep Guardiolas oro försvann snabbt. Bayern München fick en drömstart hemma mot Victor Nilsson Lindelöfs Benfica och vann med 1-0 i Champions League-kvartsfinalen. "Den bästa backlinjen i världen. " Det var vad Pep Guardiola slog fast inför mötet med Benfica.(TT)
Publicerad 5 april 2016

"Den bästa backlinjen i världen." Det var vad Pep Guardiola slog fast inför mötet med Benfica. I samma veva varnade han därmed för att det skulle bli svårt att bryta ner portugisernas starka försvar.

Inte då.

Redan efter två minuter hade Bayern München nickat in bollen i Benficas mål.

Spanjoren Juan Bernat skickade in bollen från vänster. Inne i straffområde var Arturo Vidal kvickare än försvararen Eliseu, satte dit pannan och ordnade en drömöppning för hemmalaget.

Nilsson Lindelöf avstyrde

Trion Franck Ribéry, Douglas Costa och Vidal fortsatte sedan att skapa en del problem för gästerna, men då hade mittbacken och EM-aktuelle Victor Nilsson Lindelöf & Co hittat rätt i defensiven.

Så var matchbilden under stora delar av det första kvartsfinal-mötet.

Bayern München hade mest boll, rullade runt och letade efter öppningar som Benfica ständigt stängde.

Gästerna, som mest satsade på säker defensiv med snabba omställningar, oroade en gång under första halvleken. På tilläggstid skickade lagkaptenen Nicolás Gaitán i väg en projektil som målskytten Arturo Vidal offrade skrevet för att täcka bort.

Jonas brände lägen

Det var dock måltjuven Jonas, avstängd i returen den 13 april i Lissabon, som blev den "store" målsumparen.

57:e minuten: Jonas lurade sin försvarare, skapade ett bra läge men målvakten Manuel Neuer hann ut och räddade.

64:e minuten: Anfallaren fick två chanser efter en rörig situation i straffområdet men båda gånger stoppades avsluten av täckande spelare, först Javi Martínez och sedan Thiago Alcántara.

Benfica lämnade därmed Allianz Arena med en 0-1-förlust - klubbens första nederlag i en tävlingsmatch sedan februari - men samtidigt är det en bräcklig ledning för Bayern München inför nästa veckas avgörande möte i Lissabon.