Annons

"Går in med inställningen att vinna"

Matematiken kan bli avgörande för en OS-kvalplats. En knapp förlust mot Spanien är dock inget Sverige kan planera för. - Vi måste gå in med inställningen att vinna, säger förbundskaptenen Ola Lindgren. Sexmålsledning fram till slutskedet av den första halvleken.(TT)
Publicerad 9 april 2016

Sexmålsledning fram till slutskedet av den första halvleken. När OS-kvalmötet med Slovenien var över efter 60 minuter i Malmö Arena lyste det dock endast 24-23 till Sveriges favör på resultattavlan.

””

Poäng ger OS-biljett

Annons

De slovenska spelarna firade OS-platsen redan efter förlusten mot Sverige, men säkrar den formellt först vid seger mot kvalgruppens stryklag Iran på söndagen. Sverige är 60 minuter från att få göra samma resa. Poäng mot Spanien i den avslutande matchen och OS-platsen är säkrad. Det kan till och med bli förlust - dock inte med mer än två mål.

””

Han tyckte att högernian Kim Andersson, målbäst med Jim Gottfridsson på fem fullträffar, stundtals fick ta för mycket ansvar. Mot Spanien vill han att fler spelare kliver fram.

””

Mindre än ett dygn efter det tuffa och fysiska mötet med Slovenien väntar Spanien, som snarare fick ett träningspass än en riktig match när Iran besegrades med 14 bollar på lördagen. Lindgren och förbundskaptenskollegan Staffan Olsson gick runt på få spelare mot Slovenien.

””

"Ett lagarbete"

Lindgren tror dock att Sverige kommer att vara laddat fysiskt för mötet med Spanien.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons