Annons

Frölunda tog revansch i derbyreturen

Revansch smakar bäst serverad direkt. 17 timmar efter förlusten i Jönköping studsade Frölunda tillbaka och trycker tillbaka HV71 med 6-1 i SHL-ishockeyn. Det var utvisningarna som fällde smålänningarna. Det var ett sargat Frölunda som kom till spel inför 12 044 åskådare i Scandinavium.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Det var ett sargat Frölunda som kom till spel inför 12 044 åskådare i Scandinavium. Efter fredagskvällens stjärnsmäll i Jönköping (1-6) var det revansch som lyste i blicken på göteborgarna. Och det var utvisningarna som fällde avgörandet.

””

Matchen startade i ett rasande tempo. Många höll andan när Frölundas Simon Hjalmarsson däckades av en armbåge och blev liggande på isen i slutet av perioden. Blodet forsade ur näsan och han fick ledas av isen. Men efter matchen vill han tona ner händelsen.

””
Annons

För då var det proppen ur. Simon Hjalmarsson, tillbaka på sidan, gjorde 2-0 i numerärt överläge efter knappt en minut. Efter en ny utvisning kunde Patrik Carlsson utöka till 3-0 i den tredje minuten.

Numerärt underläge

När Patrik Carlsson sedan satte sitt andra mål för dagen, 4-0 i numerärt underläge, i mitten på perioden var dramat över.

””

Slutresultatet, 6-1, fastställdes i sista minuten av Rhett Rakhshani, också det i numerärt överläge. Revanschen var fullbordad.

””

Kan bli förstemålvakt

Frölundas Johan Mattson var tillbaka i målet. Han har nu stått åtta av de elva senaste matcherna och blev dessutom inbytt i matchen mot HV71 i Jönköping.

””
””

Segern är Frölundas åttonde på tio matcher och den gör att Frölunda nu knappast kommer att tappa sin tredjeplats i tabellen. För HV71 ser det mörkare ut. Efter förlusten ligger de kvar på åttondelsfinalplats och riskerar att få möta något av de två topplagen om de tar sig vidare till kvartsfinalspel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons