Annons

Fransson återvänder till IFK Norrköping

Flytten ut i Europa blev inte riktigt lyckad. Nu återvänder Alexander Fransson till IFK Norrköping. - Det var inte så jättesvårt när IFK dök upp. Jag följde hjärtat, säger mittfältaren. Han var en av "guldspelarna" under Janne Andersson när IFK Norrköping vann SM-guld 2015.(TT)
Publicerad 4 juli 2018

Han var en av "guldspelarna" under Janne Andersson när IFK Norrköping vann SM-guld 2015. Våren efter flyttade han till Schweiz för spel i FC Basel. Men den senaste tiden har det inte gått lika spikrakt uppåt för 24-åringen.

Efter att inledningsvis fått mycket speltid hamnade han plötsligt på bänken i Basel, och förra säsongen lånades Fransson ut till bottenlaget Lausanne som åkte ur den högsta serien.

””
Annons

Till råga på allt tappade han, med den sinande speltiden i Basel, sin landslagsplats efter att ha varit med under inledningen av VM-kvalet.

Nu väljer mittfältaren att starta om - i Norrköping.

””
””

Tränaren Jens Gustafsson var naturligtvis nöjd med återvändaren, och sammanfattade det hela:

””

Kontraktet sträcker sig över tre år och förhoppningen är att Fransson ska vara spelklar när det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli - samma dag som Norrköping tar emot Häcken på hemmaplan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons