Annons

Förväntansfull Ericsson längtar efter seger

Stolthet och besvikelse. Det är vad Marcus Ericsson känner när han tittar i backspegeln på sin femåriga formel 1-karriär. I helgen inleder han ett nytt kapitel med Indycar - och ser fram emot att få chansen att vinna igen. - Jag är stolt och nöjd över det jag gjorde.(TT)
Publicerad 9 mars 2019
””
””

Koppling kvar till F1

Som bäst blev det en åttondeplats i Australiens GP 2015. I fjol placerade han sig på 17:e plats i det totala sammandraget - hans bästa placering i karriären.

Annons

Men ändå blev det ingen fortsättning.

Ericsson tror att han hade kunnat ta ännu fler steg som förare om han hade fått visa vad han kunde i ett mer konkurrenskraftigt material. Men vem vet? Kanske dyker den chansen upp så småningom.

””

Han fortsätter:

””

Längtar efter seger

När ett kapitel avslutas påbörjas ett annat. För Marcus Ericssons del inleds det på söndag. På Saint Petersburgs 2,9 kilometer långa stadsbana, vackert beläget på Floridas västkust, ska han ta sig runt sina första 110 varv i Indycar.

””

Marcus Ericssons blick vittnar om att han är förväntansfull. Han pratar om att han ser fram emot att få tävla mer på "lika villkor", då klyftorna mellan teamen inte är lika stora i Indycar som i formel 1.

Men framför allt ser han fram emot chansen att få vinna. Efter år av att tampas i botten syns det att han är upprymd över chansen att återigen få hamna på prispallen.

””

Vinna är något som han inte har gjort sedan GP2-säsongen 2013.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons