Annons

Fortsatt tungt för slalomherrarna

En 15:e plats för Anton Lahdenperä. Det blev det bästa resultatet när de svenska slalomherrarna återigen misslyckades i världscupen. Svenskarnas slalomfacit har inte nått upp till normal nivå den här säsongen. I Val d'Isère var Mattias Hargin tia, i Madonna di Campiglio André Myhrer tia.(TT)
Publicerad 6 januari 2016

Svenskarnas slalomfacit har inte nått upp till normal nivå den här säsongen. I Val d'Isère var Mattias Hargin tia, i Madonna di Campiglio André Myhrer tia. Och i säsongens tredje slalom, som skulle ha körts i Zagreb men flyttades till italienska Santa Caterina, blev Lahdenperä bäste svensk när österrikaren Marcel Hirscher vann.

””
””

Byggmark bäst i första

Annons

I första åket var Jens Byggmark nia men tappade till 17:e, medan Mattias Hargin blev 21:a.

””

Dessutom slutade Markus Larsson 22:a.

Ett svenskt glädjeämne var Emil Johansson, 27, som gjorde sin andra världscuptävling. Med startnummer 73 var han 29:a efter det första åket. I andra tog Skövdeåkaren det lite försiktigt men slutade 25:a och tog sina sex första världscuppoäng.

Myhrer åkte ut

André Myhrer åkte ur efter fyra käppar i första och Axel Bäck kvalade inte in till andra åket.

Positivt var ändå att antalet svenskar som plockat poäng ständigt ökar. Två i Val d'Isère, tre i Madonna och fem i Santa Caterina.

De två första tävlingarna vanns av norrmannen Henrik Kristoffersen, men den sviten satte Hirscher stopp för när han slog Kristoffersen med 21 hundradelar. Trea blev ryssen Alexander Chorosjilov, ytterligare elva hundradelar bakom Hirscher. Kristoffersen behåller dock förstaplatsen i slalomcupen.

I helgen väntar storslalom och slalom i Adelbodens klassiska hang. Kanske släpper det då äntligen för de svenska slalomherrarna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons