Annons

Stjärnkaptenen spelar kvartsfinalen

Lagkaptenen och forwardsstjärnan Lias Andersson spelar i JVM-kvartsfinalen mot Slovakien. Trots att det länge såg ut som om han skulle missa matchen på grund av skada. På matchvärmningen på förmiddagen, lokal tid, fungerade det inte för honom.(TT)
Publicerad 2 januari 2018

På matchvärmningen på förmiddagen, lokal tid, fungerade det inte för honom. Andersson var bara med några minuter på isen innan han avbröt och åkte tillbaka ut i omklädningsrummet. Han såg obekväm ut den lilla tid han var med.

””

På uppvärmningen precis innan matchen såg det betydligt bättre ut och efter att ha skjutit ett par skott gjorde han tummen upp mot det svenska avbytarbåset och åkte fram och gjorde en fistbump med lagläkaren PA Bergsten.

Annons

Bäste målskytt

Andersson är med sina fem mål turneringens bäste målskytt och har varit Juniorkronornas viktigaste spelare. Han skadades i slutet av gruppspelsavslutningen mot Ryssland efter att ha fått en smäll som såg ut att ta mot axeln.

Jesper Boqvist, som missade ryssmatchen, är tillbaka i laget.

Sverige jagar sitt första JVM-guld sedan 2012 efter att ha missat medalj och blivit fyra de tre senaste åren.

Bekant motståndare

Det blir fjärde gången på de fem senaste åren som Sverige ställs mot Slovakien i JVM-kvartsfinal. Alla tre matcher har slutat med svenska storsegrar, 8-3 i Montreal i fjol och 6-0 både i Helsingfors 2016 och Malmö 2014.

Slovakien kom fyra i den andra gruppen, men skrällde ordentligt med sin 3-2-seger i gruppspelet över regerande mästaren och hemmanationen USA. I den matchen kontrade laget framgångsrikt sig till seger.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons