Annons

Färjestads jakt fortsätter - efter nya segern

Färjestad fortsätter ta rygg på ledande Luleå. På tisdag kväll möts ettan och tvåan i en match, i den näst sista omgången, som kan avgöra vilket lag som vinner SHL:s seriesegrarpris.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Tabelltvåan Färjestads seger med 2-1 borta mot Växjö betyder att laget då kan passera ledande Luleå inför den sista omgången.

””

Då Luleå vunnit sin match tidigare samma dag var Färjestad tvungna att bortabesegra hemmastarka Växjö om laget fortsatt tänkt sig att befinna sig endast en poäng bakom norrbottningarna inför den stundande seriefinalen.

””
Annons

Snyggt mål

Den andra perioden inleddes med att Färjestad fick spela fyra minuter i powerplay. När knappt tre av dessa minuter var avverkade fick värmlänningarna till den sidledspassning som behövdes för att Michael Lindqvists skott skulle hitta nätet.

Några minuter senare kom en blixtsnabb spelvändning från Färjestads sida. Jesper Olofsson såg till att Växjös backar blev frånåkta och den delikata backhandlyftningen upp i nättaket betydde såväl ett mycket snyggt mål som 2-0 till Färjestad.

””

Växjö jagade en väg in i matchen och skapade flera skarpa möjligheter att reducera. Utdelningen dröjde dock till början av den tredje perioden då Kris Versteeg reducerade till 1-2. Närmare än så kom inte Växjö. Färjestad höll undan och bäddade för ett sällsynt spännande avgörande vad gäller seriesegern. 

””

Slutspelet viktigast

På tisdag kan Luleå, vid en vinst i Karlstad, säkra sin första serieseger sedan våren 2012. Färjestad har å sin sida möjlighet att skaffa sig guldläge till att vinna klubbens första seriesegrarpris sedan 2009.

””

Men ännu viktigare matcher väntar längre fram i vår. Inget lag i SHL vill lyfta seriesegrarpokalen för att sedan få se ett annat lag lyfta SM-pokalen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons