Annons

Eslöv vill bli bäst i Europa

Eslövs AI har dominerat svensk ligapingis i många år. Nu är klubben nära att bli bäst i Europa. - Det är jäkligt stort, det största inom klubbpingis, säger veteranen Robert Svensson inför finalen mot Pontoise i Champions League. Eslöv har tagit SM-guld tio av de elva senaste åren.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

Eslöv har tagit SM-guld tio av de elva senaste åren. Laget fick kämpa för att besegra Rekord från Helsingborg i den första SM-semifinalen förra helgen. Delvis beroende på att Robert Svensson varit magsjuk.

Nu är han frisk och ser fram mot både SM-guldjakt och finalen i Champions League. Det största ett svenskt klubblag uppnått.

””
””
Annons

Det var 2001. Och efter sex proffsår i Tyskland blev det Eslöv igen för 32-åringen.

Med kinesen Xu Hui och Robert Svensson i fronten har Eslöv etablerat sig mer och mer även på europeisk nivå. Förra året vann klubben ETTU-cupen, närmast under Champions League.

Farlig duo

Nu är det den finaste titeln som är i sikte. Första matchen i Eslöv på lördagen, retur i Pontoise i Paris utkanter den 29 maj.

””

När Svensson bedömer motståndarna i Pontoise, där bland andra Sverigeettan Kristian Karlsson spelar, finns respekt i rösten. När lagen möttes i grundspelet i Champions League blev det en vinst var. Pontoise vann Champions League 2014, Eslöv är det lägst rankade lag som nått final.

””

Lyckad mix

Robert Svensson har varit med i flera EM och VM och ingick bland annat i det svenska laget som tog EM-silver i Polen 2011. Men i medaljmatcherna fick han sitta bredvid hagen.

Robert Svensson kombinerar sedan ett år bordtennisen med livet som familjefar och brandman. En lyckad mix har det visat sig.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons