Eskilstuna fortsätter guldjakten

Ingen i laget vill tala om guld. Men efter 2-0 hemma mot Vittsjö är Eskilstuna hetast i den allsvenska guldjakten. Laget är i topp med fem omgångar kvar. - Det gäller att vara här och nu, säger veteranen Sara Thunebro.(TT)
Publicerad 6 september 2015
Ingen i laget vill tala om guld. Men efter 2-0 hemma mot Vittsjö är Eskilstuna hetast i den allsvenska guldjakten. Laget är i topp med fem omgångar kvar. - Det gäller att vara här och nu, säger veteranen Sara Thunebro. Sara Thunebro låg bakom mycket av

Sara Thunebro låg bakom mycket av Eskilstunas offensiva spel från sin vänsterkant. Bland annat slog hon inlägget som resulterade i 1-0. Gaelle Enganamouit gjorde målet, hennes 14:e i serien. Kamerunskan passade till Olivia Schoughs 2-0 i andra halvlek.

Med segern är Eskilstuna två poäng före mästarlaget Rosengård.

Men guldsnack i smedstaden? Icke.

””

I den tredje tilläggsminuten slog Amanda Berglund till, vilket gav 1-1 för Umeå hemma mot Göteborg. Sara Lindén gav Göteborg ledningen i den 56:e minuten. Amanda Berglund blev inbytt i den 78:e och hann ge Umeå en poäng med matchens sista spark.

AIK började hoppas på sin första seger i serien efter att Filippa Angeldals ledningsmål i 38:e minuten stått sig en bra bit in i andra halvlek, Men i 67:e minuten nickade Emelie Löfgren in 1-1 på frispark och sedan tog hemmalaget över. Pauline Hammarlund fyllde på med två mål, delar med 14 mål ledningen i skytteligan med Gaelle Enangamouit, och Nina Jakobsson satte 3-0. Med 4-1-segern klev Piteå upp till tredje plats i den haltande tabellen.