Annons

Eriksson: "Ska inte vara så snabb med att döma"

När Phil Neville utsågs till Englands förbundskapten sågs det av vissa som ett hån mot damfotbollen. Inför landskampen mot Sverige har kritiken tystnat. - Man ska inte vara så snabb med att döma, säger Chelseas Magdalena Eriksson.(TT)
Publicerad 10 november 2018

England kommer till matchen mot Sverige med åtta raka matcher utan förlust, trots tufft motstånd i form av bland andra Brasilien och Australien. VM-kvalet städades av genom sju segrar och en oavgjord och laget har på den senaste världsrankningen klättrat till tredje plats.

Men året har inte varit fritt från konflikt.

Annons

När Phil Neville i början av 2018 utnämndes till ny förbundskapten var det flera som tyckte att det visade på en förlegad syn på damfotbollen. Den tidigare Manchester United-stjärnan hade aldrig tidigare haft huvudansvaret i vare sig någon större klubb eller i något landslag, och hade dessutom ingen erfarenhet från damfotboll. Inte dämpades kritiken när det dök upp gamla sexistiska tweets från Neville.

Förlust mot USA

Sedan dess har England spelat elva landskamper och endast förlorat en, 0-1 mot världsettan USA. Neville tycks ha laget bakom sig, och kritiken utifrån har tystnat i takt med segrarna.

””

Samuelsson ser ut att ta en plats i Sveriges startelva. Det blir i så fall hennes comeback i landslaget efter ett års skadefrånvaro, och hon ser fram emot att spela mot just England inför 12 000 åskådare på ett fullsatt New York Stadium i Rotherham.

””

Spelarna gillar Neville

Chelseaförsvararen Magdalena Eriksson har flera engelska landslagsspelare som lagkamrater, och tycker att Phil Neville har motbevisat de som tidigare ifrågasatte hans kunskap om damfotboll.

””

TT: Vad säger dina lagkamrater om honom?

””

Milstolpe 2012

Sverige har bara förlorat tre av 24 landskamper mot England. Ändå får svenskorna slå ur underläge i årets sista landskamp. Englands utveckling har varit lika snabb som framgångsrik sedan landets fotbollsförbund började satsa allt mer pengar på sin damverksamhet. Och efter semifinalplatserna i VM 2015 och EM 2017 måste England numera räknas till en av världens absoluta toppnationer.

””

Rättad text: I en tidigare version angavs en felaktig segersvit för England.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons