Enkel slovakisk seger mot grannen

Ungern är tillbaka i högstadivisionen i ishockey-VM för första gången sedan 2009. Då blev det tre raka förluster i det första gruppspelet och ytterligare tre förluster i kampen om att undvika nedflyttning.(TT)
Publicerad 7 maj 2016

Ungern är tillbaka i högstadivisionen i ishockey-VM för första gången sedan 2009. Då blev det tre raka förluster i det första gruppspelet och ytterligare tre förluster i kampen om att undvika nedflyttning. Årets världsmästerskap började med ännu en förlust - 1-4 mot grannlandet Slovakien i grupp B som spelas i St Petersburg.

Ungern hade 1-1 långt in i den första perioden, men med drygt två minuter kvar gjorde Detroitforwarden Tomas Jurco 2-1 till Slovakien. Jurco spelade också fram till Andrej Sekeras 3-1-mål i början av den andra perioden.

Patrik Lusnak fastställde slutresultatet i tom bur 17.43 in i den tredje perioden sedan Ungern tagit ut målvakten.