Annons

Ekelund vill fira 18 med EM-final

Irene Ekelund har skyndat långsamt i de stora mästerskapen. Men i inomhus-EM hoppas hon få fira 18-årsdagen med att springa sin första final. - Nu känner jag att jag är med i matchen, säger Ekelund.(TT)
Publicerad 6 mars 2015
Irene Ekelund har skyndat långsamt i de stora mästerskapen. Men i inomhus-EM hoppas hon få fira 18-årsdagen med att springa sin första final. - Nu känner jag att jag är med i matchen, säger Ekelund. Det dröjde ända till i somras innan den värmländska su

Det dröjde ända till i somras innan den värmländska supertalangen gjorde sitt första internationella seniormästerskap i EM i Zürich.

Där var Ekelund bara åtta hundradelar från final på 200 meter.

Annons

Och när sprintern nu förbereder sig för 60 meter på inomhus-EM i Prag är det med förhoppningar om att nå final för första gången. Ekelund, som tackade nej till inomhus-VM förra året, känner att hon har växt in i seniorkostymen.

””

"Ett kliv till"

Förbundskapten Karin Torneklint märker också att det är en lite mognare Irene Ekelund som står på startlinjen i O2 Arena.

””

Ekelund, som fyller 18 när EM-finalen avgörs på söndag, satte nytt personbästa och putsade samtidigt sitt svenska juniorrekord när hon vann SM på 7,26 för två veckor sedan.

TT: Kan det gå ännu snabbare nu?

””

TT: Hur långt kan det räcka?

””

Fyra svenskar startar

Ett litet orosmoln är dock baksidan i höger lår.

””

I lördagens försök får Irene Ekelund sällskap av 24-åriga örebroaren Elin Östlund, som satte nytt "pers" med 7,41 i SM.

På herrsidan står det svenska sprinthoppet till Erik Hagberg, 19, och Odain Rose, 22. I inomhus-EM i Göteborg för två år sedan blev Rose femma på 6,62, men i vinter har Hagberg varit snabbast med 6,66 som bäst.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons