Annons

Efter OS-besvikelsen: "Fanns absolut känslor"

Efter OS var Hanna Falk besviken och upprörd. Nu är längdåkaren taggad inför den nya säsongen och har tillsammans med landslagsledningen lagt gammalt groll bakom sig. - Man såg saker olika, det är inget snack om den saken, säger landslagschefen Rikard Grip.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Det fanns aldrig några hard feelings mellan henne och dåvarande förbundskaptenen Rikard Grip, säger Hanna Falk i dag.

Det är svårt att ta henne på orden.

Annons

I våras var hon tydlig med hur besviken och upprörd hon var efter OS i Sydkorea. Framför allt efter att ha petats från den långa stafetten, då landslagsledningen i stället satsade på den formsvaga Anna Haag.

"Fanns absolut känslor"

Rikard Grip, i dag landslagschef, medger att det fanns meningsskiljaktigheter.

””

TT: Hur ska ni motverka nya missförstånd?

””

Några veckor efter OS sade Hanna Falk att hon hoppades få just tydligare besked kring vad som krävs av henne inför VM i Seefeld nästa år.

TT: Har du fått det?

””

Kom tillbaka starkt

Hon säger inte mycket om det som hände under OS. Hellre tycks hon vilja prata om det som hände därefter. Inte minst hur hon kom tillbaka starkt genom att ta hem sprinten i Faluns världscuptävling en månad efter OS.

””

VM är det självklara målet för säsongen, och särskilt en distans lockar förutom sprinten. Charlotte Kalla har sagt att hon står över sprintstafetten på grund av det täta VM-schemat, och den platsen fyller gärna OS-femman Falk.

””

Rikard Grip hoppas att det som har varit har varit, och tror på en bra vinter för Hanna Falk.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons