Annons

Efter krisbeskedet - tung förlust för "Bajen"

Hammarby bandy befinner sig i ett ekonomiskt mörker. Efter beskedet att alla spelares kontrakt sägs upp blev det en mardröm även på isen när man föll hemma mot Sirius, och laget är berett på att spelare kan komma att lämna.(TT)
Publicerad 4 januari 2019

"Bajen" föll hemma mot Sirius med 4-8 och det var sänkta huvuden och besvikna miner efter förlusten på Zinkensdamm. Det var den första matchen efter beskedet att klubben säger upp alla spelarkontrakt i ett försök att rädda ekonomin - troligen sved förlusten extra mycket och vissa spelare gick raka vägen förbi medierna utan att svara på några frågor.

Inför matchen kändes det ändå som vanligt, enligt lagkaptenen Carl-Johan Rutqvist.

””
Annons

TT: Hur var det att få ett sådant besked?

””

TT: Hur medvetna var ni om att det var så här kämpigt ekonomiskt?

””

Förståelse

Hammarby måste få in två miljoner kronor innan vårens bokslut för att inte riskera konkurs. Den sista lönen som klubben kan garantera spelarna är den för januari.

Många spelare i Hammarby har jobb vid sidan av, och kan klara sig även utan lönen från bandyn. Vissa har det inte. Rutqvist har full förståelse för om några spelare kommer att lämna laget innan den 15 januari när transferfönstret stänger.

””

Själv är Rutqvist, som har annat jobb vid sidan av bandyn, dock säker på att stanna.

””

Chockstart

Möjligen var det ändå klubbens tunga besked som spökade i spelarnas huvuden i matchinledningen mot Sirius. Tabellsexan var inte alls med när gästerna gjorde två snabba mål innan matchklockan på Zinkensdamm visat tre minuter.

Kort efter chockstarten bjöds dock hemmalagets anfallsstjärna Christoffer Fagerström på en gratischans - som han säkert satte i mål. Hemmalaget piggnade till, men trots ett par lägen i en bra Hammarby-period fick laget inte in kvitteringen. I stället var det Sirius som innan paus kunde gå ifrån till en 5-1-ledning efter en ny snabb målkavalkad.

””

Kross av Villa

Annons

Hammarby kom aldrig nära Sirius och när målvakten Patrik Hedberg tappade in kvällens sjunde mål kändes det som att ingenting tycks gå "Bajens" väg just nu och matchen slutade till slut 4-8.

Samtidigt stod serieledaren Villa Lidköping för en kross när man besegrade Bollnäs med 8-0 på hemmaplan. Seger blev det även för Sandviken, som liksom Hammarby har det tufft ekonomiskt, som slog Falun med 7-3.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons