Annons

Dödsfall på svensklagets flyg

Handbollslaget Kristianstad HK, på femte plats i damernas svenska handbollsliga, har fått en dramatisk resa fram till lördagens Challenge Cup-kvartsfinal mot turkiska Ardesen.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

Handbollslaget Kristianstad HK, på femte plats i damernas svenska handbollsliga, har fått en dramatisk resa fram till lördagens Challenge Cup-kvartsfinal mot turkiska Ardesen.

Flygplanet som under fredagen skulle tagit laget till Turkiet fick nödlanda i Ungerns huvudstad Budapest eftersom en person på planet drabbats av en hjärtattack. Personen avled senare.

Annons

"Det har inte hänt spelarna något, men de är så klart påverkade av det som har inträffat", skriver Kristianstads assisterande tränare Sofia Ravhed i ett sms till Kristianstadsbladet, som citeras av Kvällsposten och fortsätter:

"Laget väntar på att få gå på planet igen för att ta sig vidare till Istanbul. Det är osäkert om de hinner med sitt nästa flyg."

Lördagens Challenge Cup-match, det första kvartsfinalmötet av två i den tredje mest prestigefyllda Europacupen efter Champions League och EHF-cupen, ska spelas som vanligt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons