Annons

Djokovic till final är femsetare

Världsettan Novak Djokovic är klar för sin tredje final i Franska mästerskapen i tennis. Men det krävdes fem set, och totalt fyra timmar och nio minuter, för serben att besegra britten Andy Murray i semifinalen - 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1.(TT)
Publicerad 6 juni 2015
Världsettan Novak Djokovic är klar för sin tredje final i Franska mästerskapen i tennis. Men det krävdes fem set, och totalt fyra timmar och nio minuter, för serben att besegra britten Andy Murray i semifinalen - 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1. Matchen bröts

Världsettan Novak Djokovic är klar för sin tredje final i Franska mästerskapen i tennis. Men det krävdes fem set, och totalt fyra timmar och nio minuter, för serben att besegra britten Andy Murray i semifinalen - 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1. Matchen bröts på fredagen på grund av oväder vid Djokovic-ledning med 2-1 i set, och 3-3 i fjärde, och återupptogs på lördagen. Murray svarade visserligen för lördagens första break och kunde sedan vinna det fjärde setet.

Men i det femte visade Novak Djokovic varför han är världens för tillfället bästa tennisspelare.

Annons

I finalen ställs han mot schweizaren Stan Wawrinka, som bland annat slog ut landsmannen Roger Federer i kvartsfinal. Men Djokovic får lov att vara storfavorit, inte minst efter att via 3-0-krossen i kvartsfinalen ha orsakat Rafael Nadals blott andra förlust på 72 matcher på Roland Garros-gruset.

Segern i Paris är den enda grand slam-titel som Djokovic saknar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons