Bröderna Olimb bakom Norges seger

Linköpingsbröderna Ken André och Mathis Olimb gjorde varsitt mål när Norge tog en viktig seger i jakten på en slutspelsplats i ishockey-VM genom 4-2 mot Kazakstan. Norge vann skotten med hela 43-19, men Kazakstan, buret av en formation spelare med nordamerikanskt ursprung, bjöd på hårt motstånd.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Norge vann skotten med hela 43-19, men Kazakstan, buret av en formation spelare med nordamerikanskt ursprung, bjöd på hårt motstånd.

Det var först när New York Rangers-forwarden Mats Zuccarello satte 4-2 i tom bur i slutskedet som segern var klar. Norges målvakt Lars Haugen fick en assist vid det målet.

Segern innebar att Norge lade sig på fjärde och sista slutspelsplats i grupp A, där även Sverige ingår.

Danmark ledde med 2-0 mot Schweiz med tio minuter kvar. Men då åkte vicekaptenen Jesper B Jensen på en tuff tackling, slog i huvud eller nacke och fick bäras ut på bår. Senare kom besked om att Jensen fått en hjärnskakning och har spelat färdigt i VM.

Ett märkbart påverkat Danmark släppte in Schweiz i matchen. Frederik Stroms och Nikolaj Ehlers mål i första perioden räckte inte för att hålla undan. Yannick Weber och Nino Niederreiter såg till att det var kvitterat under ordinarie tid och drygt fyra minuter in i förlängningen satte Eric Blum punkt för matchen med sitt 3-2-mål.

Schweiz och Danmark står båda på fyra poäng i grupp A, där även Sverige ingår.