Annons

AIK-hjälten kunde spelat i Häcken

Han har tidigare gjort nio allsvenska mål för Häcken. Nu gjorde han två för AIK och låste fast sin gamla klubb i allsvenskans bottenregioner. Häcken-AIK 2-3 - det var till stora delar Carlos Strandbergs eget verk.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

Det utlånade CSKA Moskva-proffset gjorde både 0-1 och matchavgörande 2-3 - men utan något märkbart måljubel inför sin tidigare hemmapublik,

””

Och kanske kunde han ha haft Göteborg som bostadsort också den här våren. Häcken fanns med i diskussionen när den ryska klubbledningen ville att Carlos skulle få mer speltid i stället för att sitta på bänken i allryskan.

””
Annons

Kontraktet går ut

Lånekontraktet går ut i juli. Vad som händer då är oklart.

””

Första målet tryckte han in stenhårt från nära håll bakom Peter Abrahamsson i Häckenmålet. Hemmaspelarna såg i det läget ut att vänta på en avblåsning för skadade Demba Savage som låg kvar på planen efter en kollision.

””

Bara fem minuter senare klippte Ahmed Yasin in 2-0 till bortalaget men det blev också en väckarklocka för Häcken. Inbytte publikfavoriten Paulinho reducerade i den första halvleken och styrde också in kvitteringen med tio minuter kvar att spela.

Missat friläge

””

Men "släkten" släckte hoppet definitivt när Carlos Strandberg slog till på nytt bara en minut senare. Ett överraskande fritt läge på vänsterkanten avslutades med en perfekt vrist utom räckhåll för Peter Abrahamsson .

Häcken har också tidigare haft extremt svårt mot Solnalaget. Statistiken säger nu två (!) segrar på 31 matcher. Den senaste 2011 och innan dess får man gå tillbaka ända till 1993. Sex förluster på åtta matcher förankrar laget på kvalplats i nuläget.

””

AIK, som tvingades stryka Stefan Ishizaki från startuppställningen efter en skada på uppvärmningen, tog nu ett rejält kliv uppåt i tabellen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons