Annons

Buffon drömmer vidare

Han är 37 år gammal och har vunnit det mesta, men Gianluigi Buffon saknar fortfarande en tung titel - Champions League. Nu lovar Juventusmålvakten att satsa vidare i ytterligare minst tre år, för att förverkliga drömmen om att vinna den finaste klubblagsturneringen i Europa.(TT)
Publicerad 7 juni 2015
””

Det var Buffons andra finalförlust i Champions League, den första kom mot Milan i Manchester 2003. Veteranen var förstås nedstämd efter nederlaget i årets final i Berlin, men tyckte ändå att Juventus kunde vara stolta över vad laget åstadkommit.

””

Trodde på seger

Annons

På förhand handlade mycket om Barcelonas stjärntrio Neymar, Luis Suarez och Leo Messi - som öst in mål under hela säsongen. Trots ett tidigt ledningsmål för spanjorerna, inprickat av Ivan Rakitic, lyckades Buffon och Juventus göra rejäl match av finalen. Stjärnmålvakten svarade för flera bra räddningar. Alvaro Morata kvitterade i den andra halvleken. Och de svartvita från Turin började tro att det var möjligt att ta den så hett eftertraktade titeln.

””

Fokus på Scudetton

Nu siktar alltså Buffon vidare mot ytterligare tre år på den absolut högsta nivån och Juventustränaren Massimiliano Allegri tror att laget har en ljus framtid. Mesta italienska mästaren har en framgångsrik säsong bakom sig med en italiensk dubbel (ligan och cupen). Nu är målsättningen att fortsätta utveckla laget.

””

Och med sig på redan får Juventustränaren alltså med sig fantommålvakten Gianluigi Buffon.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons