Brynäs nära kvartsfinal

Brynäs är en seger från en plats i SM-slutspelet i ishockey. På lördagen vann Gävlelaget den första play in-matchen mot Färjestad, med 4-3. Adam Brodecki avgjorde dramat en minut in i sudden death och Brynäs är nu en seger från en kvartsfinal. Fyra mål på sex minuter.(TT)
Publicerad 7 mars 2015

Adam Brodecki avgjorde dramat en minut in i sudden death och Brynäs är nu en seger från en kvartsfinal.

Fyra mål på sex minuter. Den första ronden av play in mellan Färjestad och Brynäs, började med en riktig målexplosion.

Anssi Salmela bröt dödläget efter tre minuter. Färjestads stjärnback höll i pucken och pricksköt 1-0 bakom Bernhard Starkbaum i bortakassen. I bytet efter målet snappade gästernas Daniel Brodin upp en retur, gjorde en dragning i sidled och hittade nätet bakom Justin Pogge.

Dryga minuten senare fick Färjestad chansen i powerplay. Och det dröjde inte länge förrän hemmapubliken fick jubla. Linus Persson var sist på pucken, fint framspelad av Tero Koskiranta och Milan Gulas.

Den galna matchinledningen fortsatte när Brynäs Jonas Nordquist frispelades och säkert sköt 2-2. Då hade det bara spelats drygt sex minuter av klassikermötet.

Många tomma stolar

Det var förvånande många tomma stolar i Löfbergs arena på lördagskvällen. Hemmaklacken sjöng matchen igenom, men Färjestad hade säkert önskat sig ett ännu bättre stöd i en så viktig match.

I mittakten tog Brynäs ledningen, för första gången i matchen. Greg Scott backhandpassade fram till Anton Rödin, som var skoningslös i avslutet. Och inför den tredje perioden hade gästerna en skör ledning att försvara.

Persson tvåmålsskytt

Färjestad hade länge svårt att skapa heta målchanser i slutakten. Så plötsligt, med sex minuter kvar, fick Linus Persson pucken framför mål. Och centern fixade 3-3, hans andra fullträff i matchen.

I sudden death fick Brodecki sista ordet och avgjorde för Brynäs, som kan avgöra matchserien i Gävle på måndag.