Annons

Brödratalangernas debut: "Något man drömt om"

Jesper debuterar i Tre Kronor i Channel One Cup den här veckan - lillebror Adam gör JVM-debut i Juniorkronorna om ett par veckor. Talangfulla bröderna Boqvist har en spännande tid framför sig i varsitt hockeylandslag:(TT)
Publicerad 12 december 2018

Boqvist den äldre, 20-årige Jesper, gör sin Tre Kronor-debut mot Ryssland i Moskva på torsdagskvällen.

Boqvist den yngre, den 18-årige backen som spelar för London Knights i kanadensiska juniorligan, finns med när JVM-laget samlas på läger i Kanada i helgen. JVM-premiären är mot Finland på annandag jul.

””
Annons

"Jag var före"

De två bröderna har följts åt genom karriären, både hemma i Hedemora och i Brynäs. Men Adam valde att lämna Gävlelaget i somras för spel i Nordamerika. Han var nära att ta en NHL-plats med Chicago - han draftades i juli som åtta - men fick som en av de sista backarna lämna för spel i juniorlaget London Knights.

””

Adam Boqvist har, trots sin unga ålder, redan debuterat i Tre Kronor. Han gjorde två landskamper mot Slovakien i våras.

””

Ingen brådska

Vem som blir först i NHL återstår att se. Jesper Boqvists kontrakt med Brynäs går ut i sommar.

””

Jesper Boqvist fick nästan halva förra säsongen förstörd av en handledsskada. Den här säsongen spelar han i Brynäs förstakedja med Joel Kellman och Nicklas Danielsson och är tvåa i interna poängligan med 17 poäng, 7 mål och 10 assist, på 22 matcher.

””

Till landslaget har han sällskap av Kellman. De två spelar i hop i en kedja med Färjestads Michael Lindqvist som tredjelänk. En offensiv kedja som ser spännande ut. Förbundskaptenen Rikard Grönborg om Boqvist:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons