Annons

Brækhus vann historisk match

Cecilia Brækhus är fortsatt obestridd världsmästare i boxning. Hennes 35:e proffsseger kom genom en klar poängseger mot polskamerikanska Aleksandra Magdziak-Lopes natten till söndagen svensk tid. Därmed är den 37-åriga norskan fortfarande obesegrad med fem mästarbälten. "Och fortfarande! . . .(TT)
Publicerad 9 december 2018

Cecilia Brækhus är fortsatt obestridd världsmästare i boxning. Hennes 35:e proffsseger kom genom en klar poängseger mot polskamerikanska Aleksandra Magdziak-Lopes natten till söndagen svensk tid. Därmed är den 37-åriga norskan fortfarande obesegrad med fem mästarbälten.

"Och fortfarande! ... 35-0", skriver Brækhus på Twitter.

Annons

Matchen i Carson i USA skrev tv-historia i dubbel bemärkelse då det var första gången som HBO arrangerade en boxningsgala där huvudmatchen gick mellan två kvinnor. Fighten blev också den sista i den amerikanska tv-kanalen, som med den satte punkt för en 45 år lång boxningssatsning.

Frågan är vem Brækhus, som tävlar i weltervikt, tar sig an nästa gång. Kritiker menar att hon valde en enkel motståndare i Magdziak Lopes och nu spekuleras det om huruvida ett stjärnmöte mellan Brækhus och irländska Katire Taylor, som har två mästarbälten och tävlar i lättvikts, kan ske nästa år.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons