Annons

Bra av Stenson - mardröm för Blixt

Henrik Stenson spelade upp sig rejält under den tredje rundan i PGA-tourtävling i Humble, Texas, och ligger delad trea inför avslutningen. Sämre gick det för Jonas Blixt, mycket sämre. Faktiskt gick det så illa att Blixt inte får spela den sista rundan.(TT)
Publicerad 3 april 2016

Det blev förvisso en bogey på det femte hålet för Stenson, men med totalt sju birdies gick han runt på 66 slag, ligger på totalt tio slag under par och klättrade upp till täten på resultatlistan. Han fixade ett par på sista hålet efter en tolvmetersputt.

"Det är tätt"

Annons

Kanonrundan var den bästa under dagen och en seger på söndagen skulle innebära att självförtroendet stärks inför nästa veckas Master.

””

Inför den avslutande rundan är Stenson ett slag efter den amerikanska ledarduon Jim Herman och Jamie Lovemark.

Värre gick det för Jonas Blixt, den andre svensken som klarade fredagens kvalgräns. Blixt var bäste svensk efter första rundan, tappade på fredagen - innan allt havererade på lördagen på de avslutande nio hålen.

Tre slag i vattnet

31-åringen gjorde två bogeys, reparerade något med en birdie men fortsatte med en dubbelbogey. Sedan kom den stora katastrofen. Blixt skickade utslaget på det 14:e hålet, ett par 4, i vattnet - tre gånger. Först på nionde slaget nådde han greenen och med elva slag i föll han till sista plats i fältet.

I och med att fler än 78 spelare (81) klarade fredagens kvalgräns skalades fältet ned ytterligare på lördagen. De 70 bästa, plus eventuella delningar, får avsluta tävlingen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons