Annons

Bologna och Pescara till kvalfinal

Det blir två nyligen nedflyttade klubbar som gör upp om den sista platsen till nästa säsongs serie A-fotboll i Italien: Bologna (som åkte ur i fjol) och Pescara (som åkte ur för två säsonger sedan). Det stod klart efter tisdagens semifinalreturer i kvalspelet från serie B - som blev rejält dramatiskt.(TT)
Publicerad 2 juni 2015
Det blir två nyligen nedflyttade klubbar som gör upp om den sista platsen till nästa säsongs serie A-fotboll i Italien: Bologna (som åkte ur i fjol) och Pescara (som åkte ur för två säsonger sedan). Det stod klart efter tisdagens semifinalreturer i kva

Det blir två nyligen nedflyttade klubbar som gör upp om den sista platsen till nästa säsongs serie A-fotboll i Italien: Bologna (som åkte ur i fjol) och Pescara (som åkte ur för två säsonger sedan). Det stod klart efter tisdagens semifinalreturer i kvalspelet från serie B - som blev rejält dramatiskt.

Bologna hade 1-0 med sig från fredagens bortamöte med Avellino, men förlorade hemmamatchen med 2-3. Oavgjort och därmed förlängning? Eller Avellino vidare på fler gjorda bortamål?

Annons

Nej, inte i serie B-kvalet. Där är det bästa placering i grundserien som räknas. Och därmed gick fyran Bologna vidare i stället för åttan Avellino.

Pescara hade 1-0 från hemmamötet med Vicenza och gick vidare efter 2-2 och totalt 3-2.

Även finalen avgörs i dubbelmöte. Pescara inleder hemma på fredag och returmötet i Bologna tisdag 9 juni. Sedan tidigare är skrällagen Carpi och Frosinone klara för uppflyttning till serie A - båda för första gången någonsin.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons