Annons

Klart: Bandyfinalerna flyttar ut igen

SM-finalerna i bandy flyttar tillbaka till Uppsala och ut under bar himmel på Studenternas IP från och med nästa säsong, efter fem år under tak i Stockholm. "Vi ser fram emot återkomsten", säger Svenska bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.(TT)
Publicerad 8 maj 2017

Bandyfinal och Uppsala var synonymt under 22 år, från 1991-2012. Sedan togs beslutet att flytta idrottsfesten något söderut och dessutom inomhus.

Först spelades finalerna på Friends arena i Solna under två år, och sedan på Tele 2 Arena i Stockholm 2015-2017. Men från och med 2018 och tre år framåt så kommer det åter att ske på Studenternas.

Annons

I avtalet med Uppsala kommun finns även möjlighet till förlängning med ytterligare två år.

"Vi ser fram emot återkomsten till Uppsala med en ömsesidig ambition att återskapa, förbättra och resultatutveckla finalhelgen", säger Stig Bertilsson i ett pressmeddelande.

Publikrekordet för herrarnas finaler sattes under det första året i huvudstadsregionen, då 38 474 personer såg Hammarby besegra Sandviken i Friends Arena.

"Vi har haft fem bra år i Stockholm, först på Friends Arena och nu de senaste tre åren på Tele2 Arena. Villkoren har varit goda och vi har haft ett fint samarbete med arrangörerna under dessa år", säger Per Selin, ligachef på Svensk elitbandy.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons