Annons

Oavgjort för Jack - behåller titeln

Det blev oavgjort i titelmatchen mellan svenske supermellanviktaren Badou Jack och rumänen Lucian Bute vid en gala i Washington. Jack får behålla sitt WBC-bälte. - Jag vann matchen, publiken såg att jag vann matchen, säger en besviken Badou Jack.(TT)
Publicerad 1 maj 2016

Svensken höjde armarna i luften när gånggången gick efter tolv tuffa ronder. Men domarna hade en annan syn på matchen. En av domarna hade Badou Jack som klar segrare, men de två andra dömde att det blev oavgjort - därmed slutade matchen utan segrare.

Det var en besviken Jack som fick frågan om han i nästa fight om WBC-titeln vill möta Bute igen eller James DeGale, britten som är innehavare av IBF:s världsmästarbälte i super mellanvikt.

””
Annons

Bute verkade mer nöjd med det oavgjorda resultatet och gratulerade sin motståndare till en bra match.

””

Det var flera som protesterade mot domarnas beslut däribland den legendariska proffsboxaren Floyd Mayweather, i vars stall Badou Jack ingår.

””

Jack började boxas 2001 och gick sin första match i Tidaholms sporthall. Han klättrade in i Sverige-eliten och utsågs till årets boxare 2007. Året därpå deltog han i OS för Gambia (pappans hemland) innan han efter över 150 amatörmatcher blev proffs 2009.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons