Annons

Andrésson: Jag försöker njuta lite

Sveriges nye förbundskapten Kristján Andrésson fick göra debut som en vinnare - en överlägsen sådan. Montenegro utklassades med 36-21 i Lund. - Jag försöker njuta lite jag också, säger 35-åringen.(TT)
Publicerad 3 november 2016

Landslagsikonerna Ola Lindgren och Staffan Olsson lämnade förbundskaptensposten efter elfteplatsen i OS i Rio de Janeiro och åtta år på posten. Svenska handbollsförbundet valde en doldis som ersättare i form av islänningen Kristján Andrésson.

Han fick en smakstart i debuten - Sverige krossade Montenegro i den första EM-kvalmatchen med hela 36-21 i Lund.

””
Annons

Blekt Montenegro

Montenegro var blekt och kom till inledningen av EM-kvalet utan sin förbundskapten Ljubomir Obradovic. Han har avgått sedan den petade landslagsspelaren Stevan Vujovic stormade in på tisdagens träning och konfronterade Obradovic.

””

TT: Hur var det för dig personligen i din första match som förbundskapten?

””

Mindre än 48 timmar efter EM-kvalinledningen mot Montenegro väntar nämligen Slovakien på bortaplan. Ett Slovakien som kryssade mot Ryssland (31-31) på bortaplan.

””

"Fel in i turneringen"

Gottfridsson sågs som en av de som skulle bära Sverige till framgång i OS, men varken han eller "Blågult" (slutade elva) fick det att stämma i Brasilien. Mot Montenegro var Gottfridsson främste målskytt med sex fullträffar, men han såg inte insatsen som en revansch.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons