Andra raka för Kanada och Finland

Kanada och Finland ångar på i ishockey-VM. Båda lagen tog på söndagen andra raka segern i grupp B. Kanada besegrade Ungern med klara 7-1, medan Finland slog tillbaka Tyskland med 5-1.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

Kanada och Finland ångar på i ishockey-VM. Båda lagen tog på söndagen andra raka segern i grupp B.

Kanada besegrade Ungern med klara 7-1, medan Finland slog tillbaka Tyskland med 5-1.

Mark Scheifele inledde målskyttet för Kanada i numerärt överläge efter drygt fem minuters spel, och sedan ramlade puckarna in i det ungerska målet i en strid ström. Sju olika målskyttar noterades för Kanada. Istvan Bartalis satte Ungerns tröstmål i slutet av den första perioden.

I Finland svarade supertalangen Patrik Laine för två av målen, precis som i premiärmatchen mot Vitryssland i fredags. Laine är, med sina 18 år, Finlands yngste VM-spelare genom tiderna.