Annons

Andra etappsegern för debutanten Gaviria

Fernando Gaviria har inlett sitt allra första Tour de France på bästa tänkbara sätt. Colombianen vann den första etappen i lördags och följde upp det med att vinna även tisdagens sträcka. Också denna gång var Quick Step-cyklisten först över mållinjen efter en klungspurt på upploppet.(TT)
Publicerad 10 juli 2018

Fernando Gaviria har inlett sitt allra första Tour de France på bästa tänkbara sätt. Colombianen vann den första etappen i lördags och följde upp det med att vinna även tisdagens sträcka. Också denna gång var Quick Step-cyklisten först över mållinjen efter en klungspurt på upploppet.

De förväntade favoriterna till totalsegern, med Chris Froome i spetsen, höll sig på säkert avstånd bak i klungan och lät spurtarna slåss om segern på den 195 kilometer långa, och mestadels flacka, etappen.

Annons

Belgaren Greg van Avermaet behåller den gula ledartröjan för andra dagen i följd.

Svensken Tobias Ludvigsson kunde skymtas till i täten av klungan under etappen, med uppdrag att hjälpa till med farthållningen, men föll tillbaka. Han var 2 minuter och 44 sekunder efter täten i mål, och ligger långt efter ledande van Avermaet i sammandraget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons