Annons

AIK misslyckades med att säkra guldet: Tungt

AIK gjorde allt de kunde för att ta hem Lennart Johanssons pokal mot Sundsvall hemma på Friends arena. Men trots mängder av "guldlägen" fick inte hemmalaget in bollen och matchen slutade 0-0 inför över 50 000 åskådare. Nu kommer allt att avgöras i sista omgången.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Förutsättningarna för AIK var glasklara. Vinst och SM-guldet skulle hamna i Solna. Vid oavgjort eller förlust skulle guldstriden med Norrköping leva vidare inför allsvenskans sista omgång.

I Solna låg däremot SM-guldet i luften - både bland spelare och supportrar. AIK-fansen har drömt om guld hela säsongen, och mot Sundsvall var den känslan extra påtaglig.

Annons

Spelarna såg ut att känna likadant.

AIK bombarderade Sundsvall med målchanser. Det var stolpträffar och det var ribbträffar, och var inte målramen i vägen var WIlliam Eskelinen i Sundsvalls mål där och räddade.

Det blev 0-0 och AIK-spelarna var besvikna, och många nobbade media efteråt. Några stannade dock till - bland annat Kristoffer Olsson och lagkaptenen Henok Goitom.

””
””

Tryck från start

Trycket började redan efter tre minuter när AIK radade upp fyra, fem lägen på rad. Först hittade Goitom in med en djupledsboll till Sebastian Larsson, men skottet parerades av Eskelinen.

Några intensiva sekunder senare hamnade bollen till slut i mål via Goitom och ett massivt jubel bröt ut. AIK:s lagkapten var däremot offside, och målet dömdes bort.

Hemmalaget hade flera andra lägen som kunde ha resulterat i mål, och efter varje farlig målchans ökade ljudnivån flera decibel.

Målchanserna till trots - 0-0 stod sig halvleken ut.

Att AIK ville säkra guldet på hemmaplan var tydligt, och chanserna i andra halvlek fortlöpte om vartannat. Men Eskelinen fortsatte hålla bortalaget kvar i matchen, och Norrköpings gulddrömmar vid liv.

I ribban på tilläggstid

Annons

På tilläggstid forcerade AIK frenetiskt. Heradi Rashidi sköt i ribban och laget hade två, tre lägen till att göra mål på. "Guldmålet" uteblev däremot till AIK:s stora förtret och en eventuell guldfest får vänta.

””

Nu kommer allt att avgöras i sista omgången. AIK har två poängs marginal ner till Norrköping. Båda lagen spelar borta på söndag, AIK mot Kalmar och Norrköping möter Häcken.

””

Matchen mot Sundsvall innebar flera spelaravbräck för AIK. Sebastian Larsson klev av skadad och Olsson drog på sig ett gult kort och är avstängd mot Kalmar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons