Annons

17-åring fixade IFK Göteborgs seger

IFK Göteborgs säsong har varit krisstämplad och minst sagt turbulent. Då klev en 17-åring fram och låg bakom alla lagets mål i den sista omgången. - Det är jävligt gött såklart. Kul att få göra mina första två mål i allsvenskan. Det är skitkul, säger Benjamin Nygren efter 3-1 mot Örebro.(TT)
Publicerad 11 november 2018

Det har varit en av de tyngsta säsongerna i IFK Göteborgs historia. Men på söndagseftermiddagen bröt Blåvitt en svit på tre raka förluster. Och tack vare trepoängaren klättrade Göteborg från 13:e till elfte plats i tabellen.

Blåvitt kom närmast från 0-3 hemma mot Malmö i Tobias Hyséns avskedsföreställning - men mot Örebro fick Hysén vila på grund av skada.

Annons

Och på söndagen kan även försvarsveteranerna David Boo Wiklander och Emil Salomonsson ha gjort sitt i IFK Göteborg då båda har ett utgående kontrakt. Men Benjamin Nygren, som kom till klubben som elvaåring visade alltså att det finns återväxt. Eller vad sägs om två snygga mål plus att han fixade en straff.

"Sjukt trött också"

””

Inför avspark vecklade bortaklacken ut en banderoll med texten: "Under klubbens mörkaste dar är det vi som alltid står kvar".

Men efter bara sju minuter spel på Behrn arena lyste alltså en talang upp tillvaron för supportrarna.

Den stora IFK-klacken fick först se när Benjamin Nygren enkelt och iskallt placerade in matchens första mål bakom Örebromålvakten Oscar Jansson. Nygren som i våras skrev A-lagkontrakt gjorde därmed sitt första allsvenska mål i andra matchen från start.

””
””

Fixade straff

Och tio minuter in i andra halvleken fixade Benjamin Nygren också en straff när han drogs omkull av Michael Almebäck som dessutom fick rött kort. Giorgi Kharaishvili klev sedan fram till punkten och lyfte kyligt in 2-0 med en elegant chip.

I den 84:e minuten styrde sedan olycklige David Boo Wiklander in 2-1 i eget mål. Men strax före ordinarie tid fick Benjamin Nygren sista ordet när han placerade in 3-1.   

TT: Lättare med vinterträningen nu.

””
””

Örebro slutar till sist på nionde plats i den allsvenska tabellen och stjärnanfallaren Nahir Besara som har ett utgående kontrakt gjorde med största sannolikhet sin sista match i ÖSK-tröjan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons