Annons

Våren bedräglig tid på vägarna

Milda temperaturer och löpsedlar med stora rubriker om att våren kommit. Det kan ställa till det i trafiken.
Nyheter • Publicerad 31 mars 2012

– Det är riktigt farligt den här tiden, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Under de senaste veckorna har många njutit av det fina vädret. Men våren kan vara bedräglig.

Annons

– Fast alla meteorologer anser att vi fått vår, så kan nätterna innehålla både frost och halka, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

– Det kan överraska folk att det ser ut att vara en sommarväg, och så är det kanske en ren vinterväg.

Under natten till lördag inträffade två allvarliga bilolyckor i Västsverige. En man i 50-årsåldern avled efter att ha kört av vägen utanför Svenljunga vid femtiden. En annan personbil körde av vägen vid Tranemo vid samma tid och bilen hamnade på taket.

Om de båda fordonen hade sommardäck eller vinterdäck är inte känt, men polisen konstaterar att det rådde mycket halt väglag på platsen. Stefan Gustafsson uppmanar bilförare att ta det mycket försiktigt.

– Ibland går inte bytet till sommardäck med trafikläget i övrigt. Kör man mycket och är ute på vägar på landsbygden så är det risk för att man råkar ut för en hal vägbana långt fram på våren.

TT Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons