Annons

Våldtäktshäktad utreds även för mord 1994

Den man som sitter häktad för en barnvåldtäkt i Billdal i Göteborg 1995 kommer också att utredas för ett mord på en 16-årig flicka i Göteborg året innan. Det rapporterar SVT-programmet Veckans brott. Flickan från Dals-Ed hittades mördad på Östra begravningsplatsen i Göteborg sommaren 1994.(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Den man som sitter häktad för en barnvåldtäkt i Billdal i Göteborg 1995 kommer också att utredas för ett mord på en 16-årig flicka i Göteborg året innan. Det rapporterar SVT-programmet Veckans brott.

Flickan från Dals-Ed hittades mördad på Östra begravningsplatsen i Göteborg sommaren 1994. Den man som nu är aktuell i utredningen av våldtäkten i Billdal växte upp i närheten.

””
Annons

Den 58-årige mannen har häktats misstänkt för våldtäkten på en åttaårig flicka sedan så kallad familjesökning i dna-registret lett till honom. Tester har visat att det var hans dna som hittades på flickan.

I fallet med den mördade 16-åringen har polisen hittills inte kunnat säkra något dna från brottsplatsen, men nu görs nya försök att hitta spår på det bevismaterial som finns.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons