Annons

Trakasserad läkare erbjuds timeout

Den överläkare på Karolinska universitetssjukhuset i Solna som anklagas för att i flera år ha trakasserat minst tre judiska läkare har tagits ur tjänst, rapporterar Dagens Nyheter. Även en av de utsatta läkarna har erbjudits en timeout.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Den överläkare på Karolinska universitetssjukhuset i Solna som anklagas för att i flera år ha trakasserat minst tre judiska läkare har tagits ur tjänst, rapporterar Dagens Nyheter. Även en av de utsatta läkarna har erbjudits en timeout.

I ett brev till sjukhusdirektören Annika Tibell skriver människorättsorganisationen Simon Wiesenthalcentrets grundare Abraham Cooper att läkarna "utsatts för uppenbar och öppen antisemitism" och att "ledningen har ignorerat problemen", trots att de varit kända sedan i februari, vilket Aftonbladet rapporterade i förra veckan.

Annons

Annika Tibell uppger för DN att sjukhusledningen nu bestämt träff med representanter för Simon Wiesenthalcentret. Angående att både överläkaren och den judiska läkaren erbjudits timeout säger hon så här:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons