Annons

Svensk soldat skadad i Mali-attack

Flera kraftiga explosioner har inträffat i anslutning till den svenska förläggningen söder om Timbuktu. En svensk soldat har skadats lindrigt och är omhändertagen av den svenska sjukvårdsenheten, uppger Försvarsmakten för TT.(TT)
Publicerad 3 maj 2017

Försvarsmaktens presschef Philip Simon säger till TT att det pågår insamling av mer information kring attacken, och att den text som lagts ut på hemsidan innehåller vad som hittills kan sägas.

Soldatens anhöriga är underrättade.

Annons

Förbandet ingår i FN-insatsen Minusma och består av ungefär 250 soldater. Huvuddelen bor på Camp Nobel som är en del av en större FN-förläggning där flera nationer har sin bas.

Det svenska bidraget till Minusma-insatsen är ett underrättelseförband och det förband som för närvarande är på plats kommer från regementet P7 i Skåne.

Minusma är FN:s för närvarande farligaste uppdrag. Fram till och med mars i år har 116 av dess personal dödats, varav 72 i olika attacker och dåd.

I norra Mali rasade ett uppror 2011-2012, innan en fransk truppinsats satte stopp för det, men det har inte blivit lugnt. Attackerna i landet är ofta islamistiskt motiverade. Men norra Mali är också klassisk mark för smugglare av narkotika och cigaretter och många kriminella gäng är aktiva där.

Försvarsminister Peter Hultqvist meddelar via sin pressekreterare att de inte har någon kommentar om situationen i nuläget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons