Annons

Strulig sommar väntar tågresenärer

Sveriges tågresenärer har fått lära sig att tålmodigt vänta. Och i sommar blir det extra struligt på järnvägen runt om i landet. - Värst drabbat blir Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Johan Tjerneng vid Trafikverket. I en tågkupé genom Sommarsverige - eller inte.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

I en tågkupé genom Sommarsverige - eller inte. På många håll i landet satsar Trafikverket på stora järnvägsarbeten i sommar, vilket bidrar till en rad besvärligheter för resenärer. På 29 platser runt om i landet, från Gällivare till Lund, kan man räkna med rejäl problematik.

””

Från norr till söder

Annons

Bland annat kommer Mälarbanan mellan Stockholm och Västerås att stängas av samtidigt som dubbelspårsutbyggnaden mellan Stockholm och Strängnäs pågår.

””

Men även i norra Sverige kan resenärerna räkna med strul. Exempelvis kommer ett planerat spårbyte att ske mellan Älvsbyn och Bastuträsk på norra stambanan där trafiken under lång tid tvingats gå med reducerad hastighet då spåret är för dåligt.

Totalstopp

Lägg därtill byten av växlar och ställverk samt kontaktledningar som utsatts av slitage från både tåg och vädrets makter. Trafikverket har samlat flera sträckor där kontaktledningar måste bytas vilket leder till att trafiken stängs av på båda sidor av dubbelspåriga sträckor för att inte utsätta de som arbetar för onödiga risker.

””

Samtidigt menar han att tågoperatörerna är väl informerade om Trafikverkets arbeten varför sommarresenärerna informeras om eventuella problem redan när de köper biljetten.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons