Annons

Sommar, sol - och gräsbränder

Stockholm har redan meteorologisk sommar, men ytterligare åtta orter är på gång inom ett dygn. Samtidigt varnar nu SMHI för gräsbränder i Svealand och Norrland. - Det är väldigt torrt så det kan lätt sprida sig. Man ska vara mycket försiktig med eldning, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.(TT)
Publicerad 6 maj 2016
””

De områden som omfattas av varningen, och på sina håll redan har drabbats, är Svealand med undantaget för Sörmlands län och inre delarna av Upplands län, samt Norrland utom fjällområdena. Även i delar av Jönköpings län varnas för gräsbränder och minst ett par har redan uppstått. Övriga Götaland omfattas inte av varningen.

””

Fler sommarorter

Annons

I Stockholm råder redan meterologisk sommar, men om prognoserna håller i sig har vi lördag morgon ytterligare åtta platser i landet som haft dygnsmedeltemperaturer på över tio grader fem dygn i rad: Arlanda (Sigtuna kommun), Eskilstuna, Hallands Väderö (Båstad), Kosta (Lessebo), Målilla (Hultsfred), Skövde, Svanberga (Norrtälje) och Södertälje.

””

Solig prognos

Prognosen för helgen handlar om sol och uppehåll i nästan hela landet, med temperaturer uppemot 25 grader på söndag. Och fortsättning följer.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons