Annons

Inställda tåg och färjor inför ovädret

Ett nytt oväder med snö och blåst drar in över södra Sverige under onsdagen. Värst blir det i delar av västra Götaland, där SMHI utfärdat klass 2-varning. Flera tåg och färjeturer ställs in.(TT)
Publicerad 10 januari 2017

Klass 2-varning, vilket betyder risk för mycket besvärligt väder, gäller för Hallands län, Sjuhäradsbygden och västra delarna av Jönköpings och Kronobergs län. Det väntas inga stora snömängder, runt en decimeter, men i kombination med hårda vindbyar kan det ändå bli mycket besvärligt, med risk för drivbildning. Temperaturer runt nollan gör att det är blötsnö som faller, tidvis ymnigt.

””

Värst vid lunchtid

Annons

Nederbördsområdet drar in över västkusten ganska tidigt på onsdagen, närmast kusten främst som regn.

””

Snöfallet drar vidare mot nordost, och mattas av. Klass 1-varning, risk för besvärligt väder, har utfärdats för övriga Småland, Gotland, Blekinge, Skåne, Bohuslän och Göteborg samt Värmlands och Örebro län. SMHI varnar också för mycket hårda vindbyar i Södermanlands län och Stockholms län.

Det kommer att blåsa kuling i samtliga svenska farvatten. Destination Gotland skriver på sin hemsida att de ställer in sina turer mellan Nynäshamn och Visby under onsdagen.

Tåg stoppas

Även flera tåg i södra och västra Sverige ställs in, på grund av vädervarningen. Från onsdag morgon fram till lunch på torsdag går inga tåg på linjerna Jönköping-Halmstad, Nässjö-Vaggeryd, Uddevalla-Strömstad och Varberg-Borås.

Fler sträckor kan stängas med kort varsel, beroende på väderutvecklingen. Trafikverket räknar ändå med att tågtrafiken på stambanorna ska rulla.

””

På de mindre banor där trafiken stoppas finns risk att träd faller över spår och kontaktledningar.

När det gäller trafiken på vägarna manar Trafikverket bilister att följa utvecklingen av vädret.

””

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons